Τι θα πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω ανατομικά παπούτσια;

Όταν αγοράζουμε ανατομικά παπούτσια πρέπει να δίνουμε σημασία σε μερικά απλά πράγματα, κατά την επιλογή τους, ώστε να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε τα νέα μας υποδήματα αλλά και αυτά να κάνουν την δουλειά για την οποία είναι σχεδιασμένα: να κρατάνε τα πόδια μας άνετα και ξεκούραστα ακόμα και σε πολύωρη χρήση και να τα προστατεύουν από τραυματισμούς και κακώσεις που είναι επώδυνες και πολλές φορές με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα πράγματα που πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω ανατομικό παπούτσι;

• Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από κατάλληλο υλικό για το πόδι σας και την χρήση του(δέρμα, δερματίνη, καστόρι, ύφασμα), να έχει ευχάριστη εφαρμογή στο πόδι και στα δάχτυλα και ανατομικό σχεδιασμό για το πέλμα.

• Οι νέες τεχνολογίες κατασκευής μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην καθημερινότητα μας. Πάτοι με αφρό μνήμης, σημεία με τζελ σε σημεία στήριξης όπως η φτέρνα, εσωτερικές και εξωτερικές αερόσολες καθώς και σόλες από υλικά όπως το καουτσούκ (γόμα) και πολυουρεθάνη φροντίζουν για την καθημερινή σας άνεση και ασφάλεια.

• Να έχουν το κατάλληλο ύφος για κάθε περίσταση. Για καθημερινή χρήση το παπούτσι θα πρέπει να έχει χαμηλό έως μέτριο τακούνι (3-5 εκατοστά). Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να είναι “στρωτά”, χωρίς τακούνι . Για μια πιο ιδιαίτερη εμφάνιση, όσον αφορά τις γυναίκες, προτείνεται ένα σταθερό και όχι λεπτό τακούνι για σταθερότητα στο περπάτημα.

• Δώστε αρκετή προσοχή στην επιλογή του μεγέθους έτσι ώστε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη άνεση και να είναι ασφαλή κατά την διάρκεια της χρήσης τους χωρίς να προκαλούν αχρείαστους τραυματισμούς.

• Μαζί με το μέγεθος πάει και η καλή εφαρμογή. Κοιτάμε από την πρώτη στιγμή να μην σφίγγει το πόδι αλλά και να μην είναι χαλαρή, θέλουμε να μένει το παπούτσι εφαρμοσμένο στο πόδι. Υλικά όπως λάστιχο και βέλκρο είναι τα πλέον κατάλληλα για να πετύχουμε καλή εφαρμογή.

• Σε περίπτωση ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή σακχαρώδους διαβήτη, συμβουλευτείτε το γιατρό και τον φαρμακοποιό σας για το κατάλληλο σχέδιο. Εκείνοι μπορούν να σας προτείνουν ακόμη και να προμηθευτείτε ειδικούς πάτους ή ανατομικά βοηθήματα για το εσωτερικό του παπουτσιού.

• Βρείτε τα παπούτσια που πληρούν όλα τα κριτήρια για την καλύτερη εφαρμογή στο πόδι σας και να νιώθετε όσο το δυνατόν πιο άνετα όταν τα φοράτε.

Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να βρούμε μαζί το παπούτσι που αρμόζει στην περίπτωσή σας!